Julemarkedet

Bildet: Mens vi venter … stemning fra tidligere julemarked.
 

Varer og godterier

Julemarkedet er alltid rett rundt hjørnet, og vi håper alle er inspirert til å lage flotte salgsvarer og deilig julegodteri.

Av salgsvarer finnes det mye fint man kan lage. Enten du strikker, syr, hekler, snekrer eller liker å klippe og lime finnes det oppskrifter og gode tips på Internett.
Om man liker å strikke, kan man strikke herreluer, i konservative farger, slike som far gjerne vil ha til jul. Gjerne med et matchende skjerf til. Skal man fylle varekvoten med luer, bør man i hvert fall strikke 4 stk. Strikkede luer og skjerf til barn og damer vil vi også gjerne ha som salgsvarer. Se gjerne an farger og modeller etter hva som selges i butikkene i høst. Farger og modeller som er i motebildet selges lettere enn «gammeldagse» luer. Tovede votter og tøfler er alltid populære. Her har kvaliteten og hvor forseg­gjorte varene er stor betydning for utsalgspris, som kan variere fra 75 til 150 kr avhengig av kvalitet og størrelse. Sjal til damer er også populært, det vil vi gjerne ha inn i år, samt tepper og puter i moderne farger. Om du liker å hekle vil vi gjerne ha heklede lekefigurer a la «Amigurumi». Disse søte lekedyrene er populære. Heklede luer og votter er også fint. Om du liker å sy vil vi svært gjerne ha prinsesse-skjørt og kroner, samt kapper til prinser. Alt av julepynt er velkomment. Lag noe fint som du selv gjerne ville ha kjøpt; juleengler, nisser i alle størrelser, julekranser, adventskalendere, juletreteppe, julestrømper osv.

Hvis du ikke selv er født syerske, strikkemaskin eller kreatør, så er de jo ikke noe i veien for å ta turen til besteforeldre, foreldre eller venner og bekjente som har håndarbeid som hobby. Husk at delikat og pen innpakning av godteri ofte gir mersalg.
Lykke til!