Steinerpedagogikken feiret 100 år i 2019 

Høsten 2019 var det 100 år siden Rudolf Steiner startet den første steinerskolen i StuttgartSteiner ble invitert til å starte en skole for arbeidernes barn på Waldorf Astoria-fabrikken. Etter fabrikken fikk skolen navnet; Waldorfskole, og dette navnet brukes om steinerskoler de fleste steder i verden den dag i dag. Rudolf Steiner reiste rundt og holdt foredrag om den nye pedagogikken, og snart spredte den seg til mange land.
Den første norske steinerskolen, Rudolf Steinerskolen i Oslo, ble grunnlagt i 1926. Få år etter ble steinerskolene i Bergen og Trondheim grunnlagt. I dag er det 31 steinerskoler i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Den første steinerbarnehagen i Norge, Gulle Bruns steinerbarnehage i Oslo, ble etablert allerede i 1934. Norge har nå 46 steinerbarnehager. Jubileet ble feiret bl.a. med jubileumsforestillingen «Mitt skip er lastet med…» i Oslo Konserthus.

Mer informasjon her: http://www.steinerskole.no/waldorf-100/

Her på Steinerskolen i Lørenskog hadde vi to store aktiviteter:

  • Torsdag 19. september kl. 19.00: Mikaeli-forestilling i Rådhusparken
    Elever på alle trinn deltok i en flott forestilling med sang og musikk.

  • 16. - 27. september (uke 38 -39): Elevutstilling i Lørenskog Hus
    Elever fra alle trinn stilte ut arbeider. Utstillingen inkluderte en digital utstilling, med glimt fra skoledagen på PC'er