Julemarkedet


Dato for årets julemarked er lørdag 23. november - hold av dagen!

22.11.18: Info om levering av salgsvarer og mat


Info fra Julemarkedskomiteen

Julemarkedet arrangeres årlig lørdagen en uke før første søndag i advent, og er en stemningsfull innledning til adventstiden med husflidsprodukter, julegaver, kunstutstilling, steinbod, godteribod med hjemmelaget godteri, snekkerverksted og juleverksted. Det hele finner sted i familievennlige rammer med diverse husdyr, grilling, restaurant, kafé, egen barnebod (kun adgang for barn), dukketeater, musikk og underholdning. Markedene på steinerskolen er kjent for å ha flotte varer til salg som foreldre og elever har laget.
Julemarkedet på Steinerskolen har en lang og flott tradisjon. Det er et viktig arrangement for barna, foreldrene og lærerne ved skolen og barnehagen, og skaper samhold, engasjement, opplevelser og mange gode minner. Markedet er et stort sosialt arrangement, der foreldre og elever blir bedre kjent med hverandre, og der vi sammen lager flotte produkter og aktiviteter for alle som er tilknyttet skolen og barnehagen. Foreldrene får tildelt oppgaver/vakter, leverer inn varer for salg, hjemmelaget godteri til godteboden og kaker, smørbrød e.l. til kaféen. Alle foreldre er med for å skape en fantastisk fest på skolen og for å tjene inn penger til elevene.
Inntektene fra julemarkedet går til Foreldreforeningen ved skolen. Disse pengene blir så delt ut til flotte tiltak for alle elevene: skoleturer, leirskole, instrumenter, lekestativer, utstyr til skolehagen, utflukter og arrangementer som vinterball, fester og forestillinger. Alle som har gode ideer til hva elevene kan delta på, kan søke Foreldreforeningen om penger. Dagen er også en ypperlig anledning til å vise skolen og barnehagen fra sin beste side. God reklame er viktig for å bidra til økt rekruttering av nye elever i fremtiden.

Hver familie skal levere følgende til julemarkedet:
 • Salgsvarer til en samlet salgsverdi av 600 kr (se tips under)
 • Hjemmelaget godteri til godteboden, en porsjon (flere små poser som tilsammen fyller ca en isboks) per barn
 • Kaker, smørbrød eller mat til grillen (dette blir fordelt på vaktlistene)
Oppgaver ved julemarkedet:
 • Hver familie får tildelt en vakt på lørdagen. Det er VIKTIG at ALLE stiller på oppsatt vakt! Skoleelever fra 7-10 klasse får tildelt en egen vakt. Det er obligatorisk oppmøte (en skoledag for barna)
 • Loddbøker blir levert ut til barna månedskiftet oktober/november. 
 • Loddsalget er en viktig inntektskilde for julemarkedet og vi oppfordrer alle til å gjøre en innsats for å selge ut loddbøkene. Mange sliter med at få har kontanter hjemme, men man kan også betale med vips, og vi håper dette vil gjøre loddsalget lettere!


Tips til salgsvarer:
Av salgsvarer finnes det mye fint man kan lage. Enten du strikker, syr, hekler, snekrer eller liker å klippe og lime finnes det oppskrifter og gode tips på Internett.

 • Populære varer er hjemmelagde votter, luer, skjerf og sokker. Skal man fylle varekvoten med luer, bør man i hvert fall strikke 4 stk. Se gjerne an farger og modeller etter hva som selges i butikkene i høst. Farger og modeller som er i motebildet selges lettere enn «gammeldagse» luer. Tovede votter og tøfler er alltid populære. Her har kvaliteten og hvor forseg­gjorte varene er stor betydning for utsalgspris, som kan variere fra 75 til 150 kr avhengig av kvalitet og størrelse. Om du liker å sy vil vi svært gjerne ha prinsesse-skjørt og kroner, samt kapper til prinser. Leker, som strikkede smådyr eller dukker og snekrede sverd og skjold er etterspurt. Alt av julepynt er velkomment, såper, kranser m.m. Lag noe fint som du selv gjerne ville ha kjøpt; juleengler, nisser i alle størrelser, julekranser, adventskalendere, juletreteppe, julestrømper osv.
  Hvis du ikke selv er født syerske, strikkemaskin eller kreatør, så er de jo ikke noe i veien for å ta turen til besteforeldre, foreldre eller venner og bekjente som har håndarbeid som hobby.
 • Salgsvarer kan også være ting til delikatesseboden, f eks hjemmelaget urtesalt, krydderoljer, brød, nybakte boller, syltetøy, saft, kransekaker og andre godsaker. Delikatesser til småfuglene, som fine meiseboller går også an å lage.
 • Har du "10 tommeltotter", men elsker å lage mat..? Vi trenger også noen som kan levere varm mat til restauranten og i stedet for produkter leverer en stor porsjon av favorittretten din (nok til ca 20 personer). Si fra på mail dersom du vil levere varm mat!
 • Vi trenger også fine gevinster til lotteriet, meld fra om du vil bidra med dette.

Tips til godteri:
Husk at delikat og pen innpakning av godteri ofte gir mersalg. Bruk f eks små cellofanposer med et pent bånd på og en fin merkelapp.
Karameller er etterspurt, godteri på pinne er også populært (pepperkaker, cake- pops, marshmallows, glaserte epler etc), samt marengs, marsipan, brente mandler, havrekuler og ulike typer konfekt. http://www.detsoteliv.no har mange gode oppskrifter.
Noen etterspør også litt sunnere godteri, så raw konfekt og annen sunn snacks kan være et godt alternativ. Se f eks https://soma.no/oppskriftskategori/juleoppskrifter/ for inspirasjon, eller google raw konfekt, så kommer det opp mange fristende forslag.
NB! HUSK ETIKETT MED INNHOLDSBESKRIVELSE!

JULEMARKEDSKOMITEEN
Julemarkedskomiteen består av minst to representanter fra hver klasse og barnehagen, samt en lærerrepresentant. De har møter hver mandag fra midten av september og frem til markedet. Medlemmene får ansvar for hver sin bod i forbindelse med markedet, disse rigges torsdag/fredag før markedet. I tillegg trengs det representanter til rigging av utemarkedet. Søndag etter julemarkedet møter komiteen og utegruppa for å hjelpe til med den siste oppryddingen så skolen og barnehagen er klar til bruk igjen mandag morgen.
Jo flere som hjelper til, jo raskere går det, så vi ønsker også støttemedlemmer som ikke trenger å delta på møtene i forkant, men som ønsker å delta ekstra i forbindelse med julemarkeds-helga med rigging og pynting, prising av varer og opprydding.
Ønsker du å være med i julemarkedskomiteen i år, enten som medlem eller støttemedlem - ta kontakt!
Første møte i julemarkedskomiteen er mandag 17.09.18 kl 18.00.
Julemarkedet er en magisk opplevelse med alle de spennende bodene våre både ute og inne. Vi gleder oss til et stemningsfullt julemarked med mange flotte opplevelser for store og små! TUSEN TAKK til hver og en for all innsatsen som dere bidrar med for julemarkedet! Det kommer barna våre til gode!

Har du spørsmål til årets julemarked, ta kontakt på julemarked.lorenskog@steinerskolen.no eller mobil 95164772.


Vennlig hilsen

Hege Uthaug Pedersen
Leder i julemarkedskomiteen