Om julemarkedetJulemarkedet arrangeres årlig lørdagen en uke før første søndag i advent, og er en stemningsfull innledning til adventstiden for hele familien. Det er skolen og barnehagens foreldre som står for arrangementet i samarbeid med lærere og øvrige ansatte. Denne dagen yrer det av liv både ute og inne. Her kan du kjøpe julegaver, julepynt, julegodteri og ferske bakervarer mm. Alt hjemmelaget av foreldre, elever og lærere. Dere kan nyte en matbit ute eller inne, og barna kan delta på ulike aktiviteter og få kjøpt julegaver og andre skatter i sin helt egen barnebod hvor ingen voksne får komme inn.

Ute på skoleplassen møter du duften av nybrente mandler, skorsteinskaker, sveler, lefsebakst og økogrillen! I lavvoen midt i skolegården kan du ta en pause rundt bålet med en kopp julegløgg mens du hører smedens klingende slag på ambolten der utenfor. I amfiet kan du prøve din treffsikkerhet med pil og bue, eller du kan gå inn i sløydsalen og hjelpe poden med å snekre seg et sverd, båt, eller annet. Inne på skolen finner du, foruten barneboden, bla en steinbod hvor du får kjøpt både store og små skatter –en enestående mulighet! Det er elevutstilling hvor du kan se arbeider fra alle klasser, infobod hvor du kan sette deg ned og ta en pause med rolig musikk blant våre stemningsfulle stjernelykter. Her vil du alltid møte en foreldre og en lærer som gjerne tar en prat og svarer på spørsmål om skolen. Inne finner du også godteboden fylt til randen av all slags hjemmelaget godteri, bokdisken hvor du får kjøpt bøker, fargestifter, julekalendere mm og sist men ikke minst finner du juleboden hvor du kan kjøpe advent- og julepynt, gaveartikler, hjemmelagede leker av tre og myke materialer, strikkede luer, votter, sokker, hjemmelaget såpe, røkelse og mye annet!

 I barnehagen finner du aktiviteter for de mindre barna med lysrulling, pepperkakepynting, ansiktsmaling og tradisjonelt steinerpedagogisk dukkespill. Uteområdet er omgjort til dyrehage hvor du kan få møte både sauer og kaniner mm.

 Gjennom dagen kan du også oppleve kulturelle innslag ved skolens eget husband, foreldrenes eget korps, og ikke minst elevenes forestilling i salen som kan inneholde både sang, musikk, resitasjon, skuespill og ikke minst eurytmi –finnes kun på steinerskolen!

 Julemarkedet på Steinerskolen har en lang og flott tradisjon tilbake til årene før skolen startet, og arrangeres ved steinerskoler over hele verden. I starten var det for å skaffe inntekter til å kunne starte en steinerskole, og markedet er fortsatt en viktig inntektskilde for videreutvikling av skolen vår. Det er et viktig arrangement for barna, foreldrene og lærerne ved skolen og barnehagen, og skaper samhold, engasjement, opplevelser og mange gode minner. Markedet er et stort sosialt arrangement, der foreldre og elever blir bedre kjent med hverandre, og der vi sammen lager flotte produkter og aktiviteter for alle som er tilknyttet skolen og barnehagen. Foreldrene får tildelt oppgaver/vakter, leverer inn varer for salg, hjemmelaget godteri til godteboden og kaker, smørbrød e.l. til kaféen. Alle foreldre er med for å skape en fantastisk fest på skolen og bidra til midler som kommer barna våre til gode i skolehverdagen. Inntektene fra julemarkedet går til Foreldreforeningen ved skolen og barnehagen. Disse pengene blir så delt ut til flotte tiltak for alle elevene: skoleturer, leirskole, instrumenter, lekestativer, utstyr til skolehagen, utflukter og arrangementer som vinterball, fester og forestillinger. Alle som har gode ideer til hva elevene kan delta på, kan søke Foreldreforeningen om penger. Julemarkedet er også en ypperlig anledning til å oppleve skolen og barnehagen fra «innsiden».